Home Knokke-Heist 10.000e SNS’er in de bloemetjes: Een mijlpaal voor Sport Na School

10.000e SNS’er in de bloemetjes: Een mijlpaal voor Sport Na School

0
462

In een opmerkelijke viering is Sofie Houtteman uit de Middenschool Koninklijk Atheneum (MAKZ) gehuldigd als de 10.000e deelnemer aan het Sport Na School (SNS) programma. Deze mijlpaal werd extra feestelijk gemaakt door de overhandiging van een indrukwekkend prijzenpakket door schepen van sport Tine Gobert. Het SNS-initiatief, een lovenswaardig project van MOEV, streeft ernaar leerlingen van het secundair onderwijs aan te moedigen tot meer fysieke activiteit na schooltijd. Deze viering markeert niet alleen een significant aantal deelnemers, maar benadrukt tevens het groeiende belang van naschoolse sportactiviteiten.

Het belang van Sport Na School

Sport Na School vertegenwoordigt meer dan alleen een extracurriculaire activiteit; het is een cruciaal onderdeel in de ontwikkeling van jongeren. Het programma biedt een uitgebreid scala aan sportieve activiteiten, waardoor leerlingen de kans krijgen om verschillende sporten te ontdekken en te beoefenen in een gestructureerde, maar niet-competitieve omgeving. De voordelen van deze naschoolse sportactiviteiten zijn veelomvattend en raken zowel fysieke, mentale als sociale aspecten van de jeugdontwikkeling.

Fysieke gezondheid

De impact van regelmatige lichaamsbeweging op de fysieke gezondheid is goed gedocumenteerd. Het draagt bij aan een betere cardiovasculaire gezondheid, krachtontwikkeling, en flexibiliteit. Bovendien helpt het bij het beheersen van het lichaamsgewicht en vermindert het de risico’s op chronische ziekten later in het leven.

Mentale welzijn

Sporten stimuleert niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Regelmatige fysieke activiteit is gekoppeld aan verbeteringen in stemming, vermindering van stress en angst, en een algemeen gevoel van welzijn. Het biedt een gezonde uitlaatklep voor de dagelijkse druk van schoolwerk en sociale verplichtingen, wat bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Sociale vaardigheden

Door deel te nemen aan SNS-programma’s ontwikkelen leerlingen belangrijke sociale vaardigheden. Ze leren samenwerken als een team, communiceren met leeftijdsgenoten en volwassenen, en ontwikkelen een gevoel van verantwoordelijkheid en discipline. Deze vaardigheden zijn essentieel voor persoonlijke ontwikkeling en succes later in het leven.

De viering van de 10.000e SNS'er, Sofie Houtteman, onderstreept het succes en de noodzaak van het Sport Na School-programma. Het initiatief van MOEV speelt een cruciale rol in het bevorderen van een actieve levensstijl onder jongeren, met voordelen die ver reiken buiten de sportvelden. Door sport toegankelijk te maken na schooltijd, draagt SNS bij aan de algehele ontwikkeling van leerlingen en legt het de basis voor een gezonde toekomst. Het is een programma dat lof verdient en ondersteuning behoeft, nu en in de toekomst.

NO COMMENTS