7.8 C
Knokke-Heist

10 maanden cel voor recidive winkeldieven

Twee Kroaten zijn door de correctionele rechtbank van Brugge beschuldigd van vier diefstallen. De dieven woonden in Amerstam en kwamen naar hier vooral om dure jassen te stelen. Het Brugse parket veroordeelde hen vrijdag tot 10 maanden cel. Medeplichtige Daniella V. hangt een zelfde straf boven het hoofd.

Op 7 maart van dit jaar werden twee jassen gestolen uit een kinderwinkel. Op beelden van bewakingscamera’s in de winkel was te zien hoe een man een wit voorwerp vasthield en de beveiliging losmaakte. Vervolgens verborg hij de dure jas onder zijn trui. Tegelijkertijd werd een vrouw gezien die een man afschermde, vermoedelijk om de diefstal voor camera’s en personeel te verbergen. De verdachte verliet onze gemeente in een gele Peugeot.

Personeel herkende het duo toen ze een maand later dezelfde winkel binnengingen. Toen onze Lokale Politie arriveerde, probeerde men te vluchten. Onze Politie vond drie zware magneten, tangen, een stoorzender, vier kapstokken en de buit van drie andere winkeldiefstallen in hun vluchtvoertuig. Het lijkt erop dat hij al eerder op dezelfde manier jassen en spijkerbroeken heeft gestolen. Volgens de rechter waren de dieven niet aan hun proefstuk toe in ons land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen