11.8 C
Knokke-Heist

100 000ste bezoeker bij For Freedom

Op woensdag 10 augustus ’22, had het For Freedom Museum de eer zijn honderduizendste bezoeker in de bloemetjes te mogen zetten.

De eer viel te beurt aan Mevr. Sabrina “Bricon” Van Kerkhoven, echtgenote van de heer Joost Van Nueten en moeder van Oliver, de bekende jonge chocolatier van “Van Nueten Chocolates”, gevestigd in de Lippenslaan te Knokke-Heist. Het gezin had nl. toevallig vrienden uit Lichtaart uitgenodigd om een bezoek te brengen aan

het For Freedom Museum.

De vrienden, Mr. en Mevr. Patrick en Herlinde Deroo met zoon Joachim bleken echte kenners van de geschiedenis WO-II te zijn, aldus getuigde mede-conservator Danny Jones die het gezelschap een boeiende rondleiding bezorgde. Aldus heeft het For Freedom Team de kaap van 100.000 bezoekers overschreden, een mooie prestatie waarin dus ook een zware Covid periode te verteren viel.

Intussen heeft het For Freedom Museum dit jaar reeds 45 verschillende nationaliteiten mogen begroeten, van Vlaanderen over Oekraine, Rusland, tot in Japan.

72% van de bezoekers komen uit België, 28 % zijn afkomstig uit het buitenland.

Hierbij zijn Nederland (9,9%), Duitsland (9,3%), Verenigd Koninkrijk (2%), Frankrijk en Groothertogdom Luxemburg (beide 1,3%), de toplopers.

De deelname aan de VRT-1 reeks “Andermans Zaken” met Kamal Kharmach bracht het museum een enorme groei aan bekendheid en uitstraling. Bedankt VRT, Liesbeth en Kamal.

Een woord van dank ook aan het gemeentebestuur van Knokke-Heist voor haar jaarlijkse financiële steun, de Provincie West-Vlaanderen voor haar participatie in het project Beleidskerneconomie West-Vlaanderen en tevens de gewaardeerde ondersteuning van Toerisme Vlaanderen.

Zonder de medewerking van deze openbare instanties was het project21-st Army Group, “Monty’s Men” niet tot stand gekomen. Op naar de inrichting van Loods 2, waarvan de werken in september worden opgestart om te openen op de ons geijkte symbolische datum van 1 april 2023.

De sterkte en groei van het For Freedom Museum is te slotte te danken aan het For Freedom Team van dynamische vrijwilligers en personeel die zich dagelijks inspannen om de bezoeker op een vriendelijke wijze, in zijn taal te ontvangen en te begeleiden, waarvoor onze diep gemeende dank. Ons motto is en blijft “We aim to Please”, “Quality First”.

1 REACTIE

 1. Proficiat en doe zo voort. Wij blokkeren reeds de datum van 1 april 2023 in onze agenda voor de feestelijke opening van de volgende uitbreiding.
  1000 Canadian Maple Leafs for 1000 Canadian Soldiers.
  We will never forget them!

  best regards

  Frédéric L. Agneessens
  Honorary Consul of Canada

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen