zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-Heist12% Fietsen Niet Verkeersveilig in Damme en Knokke-Heist: Lokale Politie Intensiveert Controles

12% Fietsen Niet Verkeersveilig in Damme en Knokke-Heist: Lokale Politie Intensiveert Controles

In de recente verkeersveiligheidscampagne “Ej me velo gezien!?” heeft de lokale politie van Damme en Knokke-Heist intensieve controles uitgevoerd op fietsen in het verkeer. Uit deze controles, die de afgelopen weken plaatsvonden, blijkt dat van de 974 gecontroleerde fietsen, 119 ofwel 12% niet verkeersveilig waren. Opmerkelijk is dat 37 fietsers, wat neerkomt op 4% van het totaal, betrapt werden op het rijden zonder of met defecte fietsverlichting.

Korpschef Steve Desmet benadrukt het belang van goede zichtbaarheid tijdens de donkere maanden. “Goede fietsverlichting en het gebruik van fluorescerend materiaal kunnen levensreddend zijn,” zegt Desmet. Hij wijst ook op een specifiek probleem bij sportieve fietsen, waarbij vaak de verplichte reflectoren ontbreken, ondanks de aanwezigheid van verlichting.

Deze fietscontroles maken deel uit van de elfde editie van de campagne “Ej me velo gezien!?”. Deze campagne loopt nog tot eind januari 2024, maar de politie benadrukt dat de controles ook daarna doorgaan. De jaarlijkse controles en meldingen van verontruste burgers tonen de noodzaak van deze aanhoudende inspanningen.

Desmet concludeert: “Het is essentieel om de veiligheid van fietsers continu te waarborgen. Daarom blijven we het hele jaar door controles uitvoeren in Damme en Knokke-Heist.” Met deze aanpak streeft de politie ernaar de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren en het aantal verkeersovertredingen te verminderen.