7.8 C
Knokke-Heist

129 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon de snelheid van 912 wagens. In totaal reden 129 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 79 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Een van de gecontroleerde automobilisten legde ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken. Twee andere bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hadden.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

2 REACTIES

  1. 79 km/u in de bebouwde kom! Wat een schande!!! Ik klaag al 7 jaar de verkeerssituatie aan in de Zoutelaan, vooral tijdens het weekend wanneer er hier snelheden van tegen de 100km/u gehaald worden door de felgekleurde bolides, met knallende uitlaat, keiharde muziek en halsbrekende toeren. Resultaat van mijn klachten : zero, niks ,nada! Dit WE moeten we er dan ook noch de brullende en stinkende old-timers van een of ander”mondain”(???) evenement bij nemen!

  2. Het is inderdaad onvoorstelbaar dat het gemeentebestuur al die vervuilende oldtimers toelaat op ons grondgebied. Enerzijds gaat men prat op het groene karakter van de gemeente en anderzijds laat men toe dat oldtimers die in andere steden en gemeenten geweerd worden en zelfs verboden zijn, vanwege de enorme luchtvervuiling, hier vrolijk rondrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen