4.8 C
Knokke-Heist

13.000 lichtjes en 2 kilometer aan verlengdraad, metershoge kerstbomen in Cadzand

Het optuigen duurde even, maar dan heb je ook wat. In Cadzand-Bad staan sinds kort een paar metershoge kerstbomen. De ondernemersvereniging werkte de afgelopen dagen keihard om 13.000 lampjes in de bomen te verwerken, bijna 2 kilometer aan kabels.

Om goed in de kerstsfeer te komen, bedacht Martijn Anderson met zijn collega’s van de ondernemersvereniging dat er een paar flinke kerstbomen met veel lichtjes moesten komen in Cadzand. “Dat mag ook wel nadat er twee jaar eigenlijk niks is gebeurd vanwege corona. We hadden er gewoon zin in. Dus we hebben de mouwen opgestroopt en de boel versierd.”

Met een doel: de gezelligheid moet mensen naar het dorp trekken, waar het in deze periode toch wat rustiger is. Anderson: “We hebben een heleboel leuke huisjes en restaurantjes, het is zonde als ze lang leeg staan en er niks te doen is.”

Cadzand Life

Behalve bomen is ook een grote stoel neergezet met daarboven een groot verlicht bord met de tekst ‘Cadzand.Life’. Anderson: “Cadzand.Life is de beleving van de kust tijdens de koude dagen. Ook als het geen strandweer is, is hier genoeg te doen.” De stoel is een succes, zegt Anderson. “De stoel staat er nog geen week en er zijn al een paar honderd foto’s gemaakt.”

Het kost natuurlijk wel wat, die 13.000 lampjes laten branden. Maar volgens Martijn valt het alleszins mee. “Het zijn LED-lampjes en de gemeente Sluis was ons goed gezind, dus die hebben een mooi prijsje gemaakt voor de energieafname.”

Bron: Onze collega’s van Omroep Zeeland

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen