vrijdag, mei 27, 2022
14.7 C
Knokke-Heist

149 bestuurders reden te snel

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week tijdens verschillende verkeersacties de snelheid van 803 wagens. In totaal reden 149 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 81 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten.

De politie zette in totaal 35 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 19 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen