16.9 C
Knokke-Heist

17 Mei: Zwinregio kleurt Regenboog voor Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie

Op 17 mei wordt de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) gevierd. Ook in de Zwinregio zullen steden en gemeenten de regenboogvlag hijsen om hun steun te betuigen aan de LGBTQI+ gemeenschap.

Het is reeds 33 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten schrapte op 17 mei 1990. Sindsdien is deze datum uitgegroeid tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT), een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de strijd tegen discriminatie en geweld tegen holebi’s en transgenders.

In Vlaanderen roepen de provinciale regenbooghuizen en Cavaria, de koepelorganisatie voor Vlaamse en Brusselse LGBTQI+ verenigingen, de steden en gemeenten op om de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei. Verschillende steden in de Zwinregio, waaronder Knokke-Heist, Damme, Brugge en zelfs Sluis, zullen gehoor geven aan deze oproep en hun steun betuigen aan de holebi- en transgendergemeenschap. Dit betekent dat de kleurrijke regenboogvlaggen weldra het straatbeeld van de regio zullen sieren.

Deze initiatieven zijn van groot belang voor de acceptatie en erkenning van de diverse seksuele oriëntaties, genderidentiteiten en genderexpressies binnen onze samenleving. Het is essentieel om te blijven streven naar gelijke kansen en rechten voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of identiteit.

Indien u vragen heeft over het LGBTQI+ thema of op zoek bent naar informatie en diensten hieromtrent, kunt u terecht bij verschillende organisaties die zich inzetten voor de holebi- en transgendergemeenschap. Deze organisaties bieden aanspreek- en informatiepunten voor alles wat te maken heeft met seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen