Home Rechtbank 18-jarige stadsgenoot aangehouden voor een poging tot afpersing

18-jarige stadsgenoot aangehouden voor een poging tot afpersing

De Brugse onderzoeksrechter heeft volgens HLN een 18-jarige stadsgenoot aangehouden voor een poging tot afpersing afgelopen weekend. Samen met een minderjarige kompaan probeerde hij een 17-jarige geld af te troggelen door hem een wapen tegen het hoofd te zetten.

Een getuige hoorde zaterdagnacht rond 1.30 uur tumult op straat. Hij zag volgens het Brugse parket hoe twee jongemannen een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer zetten. Toen de getuige begon te roepen, sloegen de verdachten op de vlucht.

De 18-jarige en zijn minderjarige kompaan konden even verderop door onze Lokale Politie worden ingerekend. Meteen werd duidelijk dat ze geprobeerd hadden om het 17-jarige slachtoffer geld af te troggelen. Het pistool dat ze gebruikten, bleek een airsoftwapen te zijn. De minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Het parket besliste de 18-jarige voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die hield hem maandagnamiddag aan op verdenking van poging tot afpersing. Vrijdag verschijnt de tiener een eerste maal voor de raadkamer. Die zal beslissen of hij een maand langer in de cel moet blijven.

Bron: HLN

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers