Home Knokke-Heist 2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking in Knokke aan de stok kreeg met een andere man. “Puur zinloos geweld”, noemde diens advocaat Bart Bleyaert het vandaag bij HLN. “Mijn cliënt had z’n voertuig geparkeerd, maar bedacht dat hij z’n parkeerschijf was vergeten leggen. Hij keerde terug en werd geconfronteerd met de beklaagde. Die verweet hem dat hij aan z’n auto aan het prutsen was.” Het slachtoffer wandelde volgens zijn advocaat weg, maar werd achtervolgd door K.V. Die gaf hem een duw, waarop de man ten val kwam met een heup- en schouderbreuk tot gevolg.

Volgens de rechtbank ging het echter niet zomaar om zinloos geweld. De rechter achtte het bewezen dat het slachtoffer eerst had geschopt naar de hond van K.V.. Een getuige bevestigde dat verhaal. Het slachtoffer werd bijgevolg één vierde zelf aansprakelijk gesteld voor zijn schade, omdat zonder zijn daden de duw nooit had plaatsgevonden. De man en zijn vrouw kregen voorlopig 2.750 euro schadevergoeding toegekend.

Een klein jaar na het bizarre incident ging de veertiger weer over de rooie. Op 24 augustus 2019 gooide hij een bord warm eten in het gezicht van zijn toenmalige partner. “De politie kon de gemoederen bedaren, maar werd kort na hun vertrek alweer opgeroepen”, stelde de procureur. “De beklaagde had zijn partner met de vlakke hand in het gezicht geslagen.” K.V. gaf het partnergeweld toe, maar betwistte dat hij een duw gaf aan het eerste slachtoffer. De rechter legde hem volgens Het Laatste Nieuws een voorwaardelijke celstraf van twee jaar op. De man moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn agressie- en alcoholprobleem.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers