Home Zwinregio Zeebrugge 2000ste LNG-tanker behandeld bij Fluxys LNG in Zeebrugge

2000ste LNG-tanker behandeld bij Fluxys LNG in Zeebrugge

Recent werd op de Zeebrugse LNG-terminal van Fluxys LNG de tweeduizendste methaantanker behandeld sinds de terminal in 1987 in gebruik werd genomen.
De eer van de 2000ste scheepsbehandeling viel te beurt aan het onder Nederlandse vlag varende LNG-schip ‘Coral Methane’.

Dit schip wordt door de eigenaars, de Anthony Veder Group, ingezet als LNG-bunkerschip. De ‘Coral Methane’ werd in 2009 gebouwd op de Poolse scheepswerf Stocznia Gdynia en heeft een cargo inhoud van 7.550 kubieke meter bij een deadweight van 6.150 dwt. Het schip is 117,8 meter lang en 18,6 meter breed.

Sinds de overlading van vloeibaar aardgas, in het kader van het Yamal contract, vanuit de Siberische haven Sabetta op gang kwam is het aantal behandelde LNG-tankers bij Fluxys LNG in Zeebrugge sterk toegenomen. Dit jaar alleen al verwacht men dat er zo’n 180 methaantankers zullen worden behandeld.

Op de terminal in Zeebrugge worden er ook steeds meer vrachtwagens met LNG beladen. Vaak gaat het om het bunkeren per truck van LNG aan schepen.

TEKST: F. Neyts
FOTO’S: Fluxys Belgium / Euroservices

- Advertisment -

Lees ook dit

Martin Vanden Broucke bouwde op z’n 73ste opnieuw een kerststal

Gepensioneerde slager en ondernemer Martin Vanden Broucke (73) bouwde afgelopen week weer zijn traditionele kerststel op aan het Heldenplein. Dat de indrukwekkende stal van...

Vic baron Swerts schenkt piano aan AZ Zeno

De inkomhal van de campus in Knokke-Heist straalt rust en openheid uit. De perfecte setting voor een streepje muziek. “Iedereen die zin heeft, mag...

Doek valt over Kneistival

In onze weekend magazine hetzoute.com kon je dit weekend lezen dat Kneistikrant verdwijnt. Afgelopen zomer werd het festival al eens geannuleerd door het coronavirus....

Recente reactie van onze lezers