Home Justitie Jordi D. kan beter wegblijven uit KH

Jordi D. kan beter wegblijven uit KH

De 19-jarige Antwerpenaar staat opnieuw terecht voor een vechtpartij in het uitgaansmilieu van onze gemeente. Jordi D. werd kort voor de zomer nog veroordeeld als lid van de jongerenbende Cobra’s. In het nieuwe dossier vorderde het parket een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden, schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Jordi D. was op 8 juni dit jaar samen met een vriend aan het uitgaan in café Yssi’s in de Lippenslaan. Hij had die avond gekust met een meisje, wat niet naar de zin was van haar Nederlandse vriendje en zijn kameraden. In de buurt van het café kreeg Jordi D. het aan de stok met de mannen. In het tumult zou hij twee van hen een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. D. was niet aan zijn proefstuk toe, want amper vijf dagen later kreeg hij in de Brugse rechtbank een fikse werkstraf van 200 uren opgelegd voor verschillende vechtpartijen in het uitgaansmilieu. De tiener pleegde de feiten toen als lid van de jongerenbende Cobra’s. Zij teisterden maandenlang de uitgaansbuurt in onze deelgemeente Knokke en hadden het vooral gemunt op Franstaligen en toeristen. Jordi D. is voor vele andere jongeren iemand die ze liever niet meer zien in Knokke-Heist.

In het nieuwe dossier hangt Jordi D. een voorwaardelijke celstraf van zes maanden boven het hoofd. Zijn advocaat Stijn Leliaert legde uit dat zijn cliënt een agressieprobleem heeft als hij alcohol drinkt. “Hij moet nog tot de jaren van verstand komen”, pleitte hij. “Hij heeft na z’n veroordeling z’n les geleerd en is bereid om aan z’n probleem te werken,” zegt zijn advocaat in HLN. Uitspraak op 20 januari.