Home Justitie 22 autobestuurders lopen tegen de lamp

22 autobestuurders lopen tegen de lamp

De lokale politie steunt de winterbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 22 van de 460 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok elf rijbewijzen in. Twee automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen.

Gerichte aanpak

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de winterbobcampagne. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en hebben de patrouilles extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en gecontroleerd.

Zomerbobcampagne

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte tijdens de zomerbobcampagne 49 bestuurders onder invloed van alcohol en negen onder invloed van verdovende middelen. Het politieteam trok ook twintig rijbewijzen in.

De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het webformulier op www.politie.be/5446.

1 REACTIE

  1. Het kan niet streng genoeg gebeuren…
    Wel worden ‘kneistiNAREN'(ook anderen bestolen) dat het geen naam heeft…
    Met die rijdende parkeer wagens loopt het toch wel verkeerd hoor, iemand die plots een telefoon oproep krijgt, zich aan de kant plaats om te antwoorden wordt ook zomaar beboet …terwijl die controle wagen voorbij komt gedurende die telefoonoproep, men direct weer vertrekt mag men ook afdokken…daar men niet naar de parkeerautomaat is geweest…ook ergens een brief bussen zal ‘gevaarlijk’ worden…
    Die eenarmige dief doet z’n werk hoor…

Comments are closed.