Home Cultuur Prachtig nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Cecilia

Prachtig nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Cecilia

Onder de naam: “FANFARENMAATSCHAPPIJ NOORDERKLANK” werd de harmonie gesticht in 1885. In 1908 werd het korps volledig hervormd en kreeg de naam: “HARMONIE SINT-CECILIA HEIST”. In 1966 kreeg het korps het predicaat “KONINKLIJK”.

Sedert 1969 neemt de harmonie regelmatig deel aan de Provinciale Muziektornooien, waar ze nu in de afdeling UITMUNTENDHEID is gerangschikt.

Dankzij de grote inspanningen van het bestuur, de dirigent, de muzikanten -alsook de samenwerking met deKunsAacademie- heeft het korps de laatste jaren een opmerkelijke vooruitgang gemaakt. Reden genoeg voor een groot nieuwjaarsconcert en een al even grote nieuwjaarsreceptie. We stuurden er onze reporters Erik Hollé en Yvan Kaux op af! De reportage kun je hierboven bekijken.

Harmonie St. Cecilia concert en Nieuwjaarsreceptie 5 jan 2020

1 REACTIE

  1. Het was inderdaad weer een muzikale voltreffer waar onze gemeente gerust trots op mag zijn. Een harmonie in de afdeling UITMUNTENDHEID is ook eerder zeldzaam in onze contreien. Naar verluid waren er zelfs mensen van Lommel naar Knokke-Heist afgezakt om dit muzikale evenement bij te wonen…

Comments are closed.