Home Cultuur Kandidaat Prins Carnaval kiest voor een Joncker als Roosje

Kandidaat Prins Carnaval kiest voor een Joncker als Roosje

Michel en Redgy

De strijd om de prinsentitel is in Knokke-Heist nu echt begonnen. Kandidaten Bieze en Michel 2.0 doen er alles aan om de carnavalisten aan hun zijde te krijgen. Zo zorgen ze intussen allebei voor gratis vervoer tijdens het Prinsenbal vanuit de deelgemeente Heist naar ’t Verzet in Knokke.

Maar vandaag pakt kandidaat Prins Carnaval Michel 2.0 uit met een stunt. Terwijl de traditie het wil dat een Prins Carnaval kiest voor een zogenaamde Roosje als metgezel tijdens de carnaval dagen. Of wanneer het om een Prinses Carnaval gaat, zij kiest voor een Jonker.

Michel 2.0 wil met die traditie breken. “Waarom zou een Prins Carnaval anno 2020 ook niet kunnen kiezen voor een Joncker in plaats van een Roosje”, vroeg Michel zich af.

Het is leuk dat er zelfs met carnaval vernieuwingen komen en daar staat Michel enorm voor , het mag telkens een beetje anders en zotter zijn. Hij stapte meteen op Redgy Desmit afkomstig uit onze gemeente af met de vraag zijn Joncker/ roosje  te worden. “Ik moest hier echt niet lang over nadenken”, zegt Redgy Desmit zelf ook oud Prins Carnaval (1993) van Knokke-Heist. Redgy zit zelf ook niet verlegen om een stunt  en zou zowel Jonker als Roosje spelen tijdens de carnavals dagen , hoe zotter hoe liever .

Als zoon van André Desmit oud Prins cranaval van Heist kreeg hij het carnaval met de paplepel binnen en barst hij van de creativiteit.

“Ik wil ook een statement maken met mijn rol als Jonker/ Roosje . Carnaval is niet enkel geel/groen maar mag best alle kleuren van de regenboog krijgen, zegt Redgy. Vorig jaar was er de carnavalhit “kom uit de kast. Voor velen is carnaval een event waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Waarom zou een hetero Prins carnaval dat ook niet kunnen en niet kiezen voor een Roosje maar voor een man/ vriend  als Joncker of een Prinses voor Roosje / vriendin.  We zijn allemaal hetzelfde en tradities mag je ook wel eens breken”, lacht Desmit. Hij was ook de eerste Prins Carnaval met een gevolg vol vrouwen.

Kortom, na de doortocht van Michel 2.0 en z’n Joncker Redgy zal mocht hij verkozen zijn carnaval in Heist nooit meer hetzelfde zijn. Het duo staat klaar om alle carnavalisten te overtuigen om tijdens het Prinsenbal op Michel 2.0 te stemmen. “We hebben de komende weken nog wel een paar stunts klaar staan”, zegt Redgy. “We gaan iedereen mobiliseren om samen met ons Carnaval Heist de flair te geven die ze verdiend. Samen voor een geel/groene toekomst met een roos lintje”, lacht kandidaat Prins Carnaval Michel 2.0.

Of hij ook gay of bi is? “Neen, maar carnaval is voor iedereen”, besluit Michel 2.0

1 REACTIE

  1. Ik vind de formulering niet correct. Beter zou zijn Kandidaat Prins Carnaval kiest voor een Jonker in plaats (vervanging) van een Roosje ! Ronny.

Comments are closed.