Home Damme Coens verlaat de haven met een zeer goed rapport

Coens verlaat de haven met een zeer goed rapport

In het concertgebouw van Brugge is woensdagavond afscheid genomen van CEO Joachim Coens. Dat gebeurde tijdens het nieuwjaar event van APZI-VOKA. Hij verlaat de haven na een recordjaar voor Zeebrugge. De officiële cijfers laten nog op zich wachten maar op de nieuwjaarsreceptie al gesproken over een stijging van meer dan 14 procent en meer.

Coens werd begin december verkozen tot voorzitter van CD&V en zal zich voortaan focussen op de politiek. Rik Goetinck volgt Coens ad interim op. De raad van bestuur zal een procedure starten om een nieuwe CEO te kiezen. “Er zijn al heel wat kandidaten die zich hebben aangemeld maar de procedure zal uitwijzen wie Coens zal opvolgen. Er staat nog niets vast”, aldus Dirk de Fauw, burgemeester van Brugge. In de wandelgangen is echter wel al de naam van Hendrik Bogaert gevallen, maar niemand kon dit vandaag al bevestigen.

Er werden afgelopen jaar ook 161 nieuwe havenarbeiders aangenomen en tal van medewerkers bij de diverse bedrijven, ook blijkt een record record. Coens kreeg als aandenken een cartoon van zichzelf van Marec, maar ook een stropdas en een “klok”. Om nooit nog ergens te laat te komen. Coens blijft wel actief binnen de raad van bestuur van de haven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here