Home Het Weer in Knokke-Heist Het Weer in Knokke-Heist

Het Weer in Knokke-Heist

Weerfoto: Fred van Soomeren

Vandaag is het eerst betrokken met regen, na de middag komen er enkele opklaringen binnendrijven. Maxima rond 12°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZZW, ruimt naar ZW en neemt tijdelijk toe tot krachtig à hard (6 à 7). In de loop van de namiddag neemt de wind af tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Vrijdag kan er ’s ochtends nog een bui vallen, daarna is het overwegend zonnig. Maxima rond 9°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit NNW, krimpt naar W en neemt af tot matig (3 à 4).

Zaterdag schijnt de zon eerst nog doorheen hoge sluierbewolking. Geleidelijk neemt de bewolking verder toe, maar het blijft de hele dag droog. Maxima rond 8°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZZW en neemt toe tot vrij krachtig à krachtig (5 à 6).

Zondag is het zwaarbewolkt met vooral voor de middag nu en dan wat lichte regen of motregen. Maxima rond 11°C. Eerst matig, later goed zicht. De wind waait krachtig (6) uit W, krimpt naar ZW en neemt af tot matig (4).

Maandag krijgen we zwaarbewolkt tot betrokken weer met nu en dan wat lichte regen of motregen. ’s Avonds en ’s nachts begint het harder te regenen. Maxima rond 9°C. Matig tot goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit Z, ruimt naar ZW en neemt toe tot hard (7).

Langetermijnverwachting van dinsdag 14/01/20 tot zaterdag 18/01/20

Tussen een moederdepressie nabij IJsland en een hogedrukgordel boven het zuiden van Europa staat er in onze omgeving een zuidwestelijke stroming. Neerslagzones en mobiele wiggen wisselen elkaar af. Het blijft zacht, met maxima rond 9°C en minima (ruim) boven het vriespunt.