Home Zeebrugge Tramverkeer viel stil na rel met transmigranten

Tramverkeer viel stil na rel met transmigranten

Er zijn in onze regio weer opvallend veel transmigranten te zien. Velen willen nog voor de Brexit richting UK vluchten. Maar ze zorgen ook voor overlast. De Havenpolitie en de Lokale Politie moest woensdagavond uitrukken om zes illegale vluchtelingen te bedaren. Ze waren volgens de betrokken trambestuurder onophoudelijk op z’n stuurcabine aan het kloppen. Het tramverkeer kwam dan ook een tijdlang stil te vallen. De enige papieren die de transmigranten konden voorleggen waren de zogenaamde uitwijsdocumenten. Dergelijke papieren verplichten de vluchtelingen het land te verlaten. Of ze dat van plan waren te doen is niet duidelijk. Ook niet waarom ze op de stuurcabine bleven kloppen. Verder politieonderzoek zal dit moeten uitwijzen.