Home Het Weer in Knokke-Heist Het Weer in Knokke-Heist

Het Weer in Knokke-Heist

Weerfoto: Anne-Marie Maertens

De ochtend start zwaarbewolkt met nog kans op een bui. Al snel wordt het droog en de zon komt meer en meer op de voorgrond. Eerst matig zicht in een bui, later goed zicht. Maxima rond 8 °C. Vrij krachtige tot krachtige wind (5-6) uit NNW, krimpend naar WNW en afnemend tot matig (3).

Zaterdag is het zonnig met enkele wolkenvelden. Goed zicht. Maxima rond 8 °C. Vrij krachtige wind (5) uit ZZW, toenemend tot krachtig à hard (6-7) ’s avonds.

Zondag is het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen. In de loop van de namiddag wordt het droog en klaart het op. Matig tot goed, later goed zicht. Maxima rond 9 à 10 °C. Krachtige tot harde wind (6-7) uit ZZW, ruimend naar WZW en afnemend tot matig (4).

Maandag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het overwegend droog. Goed zicht. Maxima rond 8 à 9 °C. Matige wind (4) uit ZZW, krimpend naar Z en toenemend tot krachtig (6).

Dinsdag is het betrokken met perioden van regen en buien. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 10 °C. Krachtige wind (6) uit ZZW tot ZW.

Langetermijnverwachting van woensdag 15/01/20 tot zondag 19/01/20

Het hogedrukgebied trekt verder oostwaarts en dit zorgt ervoor dat Atlantische depressies en hun bijhorende, actieve storingen ons kunnen bereiken. Tijdens het weekend vergroot de hoge druk boven het vasteland opnieuw en wordt het droger. De maxima schommelen in eerste instantie nog rond 10 °C.