Home Cultuur Eerste kookboek Edwin Menue bijna volledig uitverkocht

Eerste kookboek Edwin Menue bijna volledig uitverkocht

Knokke-Heistenaar en Chef-kok Edwin Menue van sterrenrestaurant Cuines 33 in de Smedenstraat heeft een kookboek op de markt gebracht. De eerste druk van 2.500 exemplaren is bijna volledig de deur uit.

Hij wou professioneel motorcrosser worden, maar na een zware val moest hij die jeugddroom opbergen. En dus besloot Edwin Menue om zich met al zijn ambitie en Zeeuwse koppigheid op de keuken te storten. Falen was geen optie. Na een stage bij onder meer Oud Sluis start hij, samen met zijn vrouw Fleur Boussy en schoonbroer Frederik, Cuines,33 een uniek restaurant in onze gemeente. Dit boek beschrijft het opmerkelijke verhaal van een chef voor wie alleen het beste goed genoeg is. Een perfectionist met maar één doel voor ogen: gasten een topbeleving aanbieden.

Meer dan een jaar heeft Menue gewerkt aan zijn bijzonder kookboek. Er staan een 80-tal recepten uit de Knokse sterrenkeuken in, maar ook verschillende inspiratiebronnen van de chef komen aan bod. “Het is echt een levensverhaal, met gevoel gemaakt”, vertelt hij.

Cuines 33 – dat niet enkel de naam van het restaurant, maar ook van het kookboek – heeft één Michelinster en een score van 17 op 20 in Gault&Millau.