Home Haven Boluda Towage Europe introduceert milieuvriendelijke sleepboot

Boluda Towage Europe introduceert milieuvriendelijke sleepboot

Boluda Towage Europe introduceert de eerste retrofit van de conventionele sleepboot ‘Union Koala’ conform IMO Tier III-standaarden

Boluda Towage Europe heeft een mijlpaal gezet door als eerste sleepvaartbedrijf in Europa een bestaande sleepboot aan te passen naar de IMO Tier III-eisen. Dit project werd tezamen met toeleverancier Anglo Belgian Corporation onderzocht met het oog op reductie van emissies in de scheepvaart en op vraag van de lokale havenautoriteiten naar schonere operaties in de haven.

Om de IMO Tier III-norm te kunnen behalen, worden de uitlaatgassen van de ABC motoren voorzien van een speciale nabehandeling, het zogenoemde Selective Catalytic Reduction systeem (SCR).  

Gert Van Den Steene, Manager Aftersales Department van Anglo Belgian Corporation: “Het was een heuse uitdaging om een compleet SCR-systeem in de reeds complexe machinekamer van een sleepboot in te bouwen, rekening houdend met alle praktische en benodigde technische eisen.” 

De keuze voor de sleepboot Union Koala werd gemaakt op basis van de beschikbare ruimte voor de installatie van het SCR-systeem. Daarnaast is de Union Koala actief in de haven van Zeebrugge; de havenautoriteiten van Zeebrugge dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en promoten milieuvriendelijke schepen. 

Boluda Towage Europe’s CEO Geert Vandecappelle: “Als long term partner van de haven van Zeebrugge committeert Boluda Towage Europe zich hiermee om bij te dragen aan de milieuvriendelijke doelstellingen van de haven van Zeebrugge. Ik ben er trots op dat een gezamenlijk team van onze technische dienst, Anglo Belgian Corporation en Flanders Ship Repair dit uitdagende project succesvol hebben opgeleverd.” 

Qua duurzaamheidsbeleid heeft Boluda Towage Europe zich niet enkel beperkt tot dit initiatief. Ook in andere Europese havens heeft het bedrijf haar steentje bijgedragen om de emissiereductie te bewerkstelligen. Inmiddels zijn er vijf hybride sleepboten operationeel in de vloot, de RT Adriaan, RT Evolution, RT Emotion, Adventure en Experience. In de toekomst zullen ook andere duurzame mogelijkheden onderzocht worden.

Boluda Towage Europe
Boluda Towage Europe biedt sleepdiensten op maat in belangrijke havens in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. We maken deel uit van de Boluda Towage Group, een familiebedrijf en één van de wereldleiders op het gebied van maritieme diensten. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig en exploiteert een vloot van meer dan 300 sleepboten in 90 havens in 15 landen van Europa, West-Afrika, Amerika en de Indische Oceaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here