Home Knokke-Heist Eerste ‘Flagshipstore’ van Hillman Travel komt in Knokke-Heist

Eerste ‘Flagshipstore’ van Hillman Travel komt in Knokke-Heist

Hillman Travel, het reisagentschap dat in oktober 29 winkels van het failliete Thomas Cook Retail België overnam, plant in maart 18 winkels te heropenen. De overige elf kantoren gaan dicht, schrijft De Tijd vandaag.

Nadat het Britse moederbedrijf vorig jaar ten onder was gegaan aan de enorme schuldenberg, de hete zomers en de opkomst van alternatieve reisplatformen zoals Booking.com, moest ook Thomas Cook België de boeken sluiten. Toen belandden 501 werknemers op straat.

Binnen enkele weken opent in Knokke een eerste ‘flagshipstore’ officieel de deuren. Daarna volgen vijf filialen, onder meer in Wetteren, Zelzate en Geraardsbergen in Oost-Vlaanderen. Ook in het Antwerpse Schilde en in Eupen, in Luik, zullen Thomas Cook/Neckermann-filialen onder de nieuwe naam reizen gaan verkopen.

Thomas Cook Retail Belgium, de vennootschap die de 91 Belgische reisbureaus van Thomas Cook en Neckermann omvatte, sloot toen een deal met het Spaanse Wamos, dat in oktober al 62 winkels heropende onder de naam Neckermann. De overige 29 winkels werden overgenomen door Hillman Travel, een in onze gemeente gevestigde vastgoedonderneming met Nederlandse roots die pas sinds oktober bestaat. ‘Omdat we niet tot een overeenkomst kwamen met de verhuurders van de overige elf kantoren, blijven die dicht’, zegt Boon.