Home Het Weer in Knokke-Heist Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

(c) Fred van Soomeren

Deze donderdag begint met veel bewolking maar het is droog. Na de middag wordt het zonniger. ’s Avonds neemt de bewolking opnieuw toe en in het tweede deel van de nacht gaat het regenen. Maxima rond 10°C. Vrij krachtige wind (5) uit Z, krimpend naar ZZO en toenemend tot krachtig (6). Eerst matig, later goed zicht.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken met regen. In de loop van de voormiddag wordt het wisselend bewolkt maar er is nog kans op een buitje. Maxima rond 10°C. Vrij krachtige wind (5) uit ZZW, ruimend naar W en toenemend tot krachtig (6). Matig, later goed zicht.

Zaterdag is het wisselend en soms zwaarbewolkt. Een buitje blijft mogelijk. Maxima rond 7°C. Vrij krachtige wind (5) uit W, ruimend naar NNW en afnemend tot matig (3-4). Meestal goed zicht.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Vooral in de voormiddag is er nog kans op een buitje. Maxima rond 8°C. Matige wind (4) uit N tot NNW, afnemend tot matig (3-4). Meestal goed zicht.

Maandag blijft het wisselend bewolkt en droog. Maxima rond 7°C. Matige wind (3-4) uit NW, krimpend naar WNW. Meestal goed zicht.

Langetermijnverwachting van dinsdag 21/01/20 tot zaterdag 25/01/20

Het Azorenhoog trekt zich terug naar het westen. We komen in een noord- tot noordoostelijke stroming met een afwisseling van opklaringen en wolken. De kans op neerslag is klein. De maxima liggen rond 6 of 7°C. De minima kunnen de eerste dagen rond het vriespunt schommelen, nadien worden ze terug positief.