Home Justitie Stalker krijgt 30 maanden cel waarvan de helft met uitstel

Stalker krijgt 30 maanden cel waarvan de helft met uitstel

Een stadsgenoot van eind de 30 heeft van de Brugse rechter 30 maanden cel gekregen, de helft er van met uitstel. Dit voor het stalken van z’n ex-vriendin (29) uit Maldegem. De man gaf de vrouw nadat ze hem in mei 2016 had afgewezen ook enkele rake klappen en zette haar ook nog eens keukenmes op de keel. Onze stadsgenoot maakte iets later op naam van zijn ex ook een vals Facebookprofiel aan en bezorgde haar op sociale media een slechte naam. Hij begon haar rond die tijd ook te stalken.

De man achtervolgde z’n ex te pas en te onpas, belde haar op of wandelde voorbij haar werk. Hij drong ook haar woning binnen om haar te kunnen begluren. Begin 2017 besloot de onderzoeksrechter hem aan te houden maar na vijf dagen liep hij al weer vrij rond en begon hij de vrouw weer te stalken. In juli 2018 vloog hij in de cel maar kwam een maand later ook weer vrij onder voorwaarden. Het O.M. vorderde een effectieve celstraf van 4 jaar, maar de rechter ging hierop niet in. De rechter legde onze stadsgenoot 30 maanden cel op, waarvan de helft met uitstel. Hij moet aan zijn ex-vriendin ook 2500 euro aan schadevergoeding betalen en er is een contactverbod.