Home Het Weer in Knokke-Heist Stormweer op komst

Stormweer op komst

Archieffoto uit 2013

De storm Ciara bereikt zondag de Zwinstreek en daarbij zouden windsnelheden tot 100 kilometer per uur of een stuk meer worden gehaald. We krijgen ook perioden met intense regen en er staat hoogtij.  Die combinatie zou wel eens een gevaarlijke cocktail kunnen opleveren.

Volgens weerman Geert Naessens voorspellen verschillende weermodellen rukwinden, sommige zelfs tot 140 km. per uur.  Niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland gaat het hard waaien.  

Het wordt weliswaar afwachten of de storm zo zwaar zal uithalen. Dat moet de komende dagen duidelijk worden. We raden aan om het Sparrenbos in Knokke, het Dir. Gen. Willemspark in Heist en Park 58 in Duinbergen zondag tijdens de storm te mijden. Ook alles wat mogelijk los ligt in de tuin of op werven best zo goed als mogelijk vastbinden tegen het weekend.