Home Sport Stadsgenote Sophie Van Biervliet wint de Ironman 70.3 Duba

Stadsgenote Sophie Van Biervliet wint de Ironman 70.3 Duba

Onder de majestueuze Burj Al Arab werd gisteren het startschot gegeven van de eerste grote triatlon wedstrijd van het jaar: de Ironman 70.3 Dubai.

Aan de start stonden nogal wat Belgen waaronder enkele toppers zoals Bart Aernouts en Zwintriathlon veel winnaar Pieter Heemeryck. Ook Louis Talpe stond aan de start die samen met Jan Stockman en Sophie Van Biervliet richting Dubai trok. Sophie leverde wederom een knappe prestatie en won bij de vrouwen in haar leeftijdscategorie. Ze kwam op een vierde plaats uit het heldere blauwe water van de Perzische Golf en wist zoals gewoonlijk haar power te tonen op de fiets waar ze haar tegenstanders een voor een inhaalde om zo de leiding van de wedstrijd te nemen. Tijdens de bloedhete loopproef gaf ze haar polepositie niet meer en kon zo haar overwinning en haar ticket naar het WK in New Zeeland verzilveren. Sophie wist ons te vertellen, “Ja ik ben wel fier en blij met mijn prestatie want ik heb eigenlijk niet veel gefietst deze winter maar vooral gelopen in voorbereiding naar een 6-daagse loop, de Transagoria Trail, die ik doe in maart in Marokko.” (NVDR: die trouwens door een andere Knokke-Heistenaar Saïd Harrak georganiseerd wordt). Bart Arnoudts, die reeds 2x de Zwintriathlon won, werd overall winnaar met een verbluffende tijd van 3h33 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here