Home Knokke-Heist 5 miljoen kubieke meter zand voor ons strand

5 miljoen kubieke meter zand voor ons strand

In onze gemeente staat de grootste zandopspuiting in 40 jaar tijd gepland. Het gaat over meer dan 5 miljoen kubieke meter. Dat zand moet de kustlijn beschermen. Het strand opspuiten, stond sowieso al op de planning en staat dus los van storm Ciara. Want reeds jaren is er een jaarlijkse aanvoer van zand. Maar deze is ongezien.

De helft zo’n 2,5 miljoen ton van het zand komt op het strand zelf terecht en zal dus zichtbaar zijn. De andere helft komt net voor de laagwaterlijn te liggen. “Het zand komt uit Nederland”, zegt Steve Timmermans van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. “In Terneuzen zijn ze een nieuwe zeesluis aan het bouwen. Daar komt dus massaal zand vrij. Het is een echte win-winsituatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here