Home Knokke-Heist “Green Key” voor Hotel St-Pol en ibis budget Knokke-Heist

“Green Key” voor Hotel St-Pol en ibis budget Knokke-Heist

Twee hotels van Visit-Knokke-Heist hebben de eer om als eersten van de streek het Green Key – certificaat in ontvangst te mogen nemen. Deze “Green Key” is een wereldwijd label dat enkel toegekend wordt aan duurzame bedrijven.

Reportage: Erik Hollé en Yvan Kaux

Deze Groene Sleutel opent de deuren aan bezoekers die duurzaamheid hoog in de vaandel dragen, en aan de reiziger van vandaag die bewust kiest en wil genieten.

U komt hier nu terecht in twee hotels waar duidelijk veel werken en investeringen werden gemaakt om de klant een perfect comfort te bieden dat recht evenredig staat met duurzaamheid en respect voor het milieu. Van kleine details zoals bio-ontbijt of het verbannen van single-use plastic tot energiezuinige veranderingen aan het gebouw: deze twee hotels zijn een voorbeeld die aan het 100-tal voorwaarden voldeden om het keurmerk in ontvangst te mogen nemen.

Tijdens de persvoorstelling mochten we horen hoe trots de burgemeester Graaf Lippens en de schepenen zijn, want Knokke-Heist is een natuurminnende stad die kijkt naar de toekomst.

Beide hotels gaan samenwerken met een ecologische imker om hun hotels te voorzien van bijenkasten die inlandse bijen zullen telen, dezen zijn in tegenstelling tot de Aziatische honingbijen spijtiggenoeg met uitsterven bedreigd. Wie bijen zegt, zegt ook bloemen: waar onze toeristen uitermate van zullen genieten tijdens hun fiets-en wandeltochten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here