Home Cultuur 16 operationele Sportoasevestigingen dicht

16 operationele Sportoasevestigingen dicht

Duinenwater
CORONAVIRUS

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen ook deze in Knokke-Heist te sluiten tot en met 31 maart.

“We willen wel alle bezoekers geruststellen, FOD volksgezondheid geeft aan dat zwemmen of sporten geen enkel hoger risico met zich mee brengt, zegt Michaël Schouwaerts – Algemeen Directeur Groep Sportoase. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater (dat chloor bevat). Maar Sportoase staat voor gezondheid in de breedste zin van het woord en brengt ook veel mensen samen, zo hebben we hebben een breed aanbod voor elke doelgroep in elke leeftijdscategorie. We willen met deze sluiting tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen.