Home Cultuur Oproep om elke middag de kerkklokken te luiden om de corona-slachtoffers te...

Oproep om elke middag de kerkklokken te luiden om de corona-slachtoffers te eren

In Poperinge, Ieper, Heuvelland waren zondagavond de kerkklokken te horen. Knokke-Heistenaar Ronny Engelrelst (Heyst Leeft) kwam afgelopen dagen al met het idee om elke kerk van Knokke-Heist om 12 uur ’s middags de klokken vijf minuten te laten luiden.

“In deze tijden van Corona en lockdown wil ik graag meehelpen aan een klein lichtpuntje ter nagedachtenis van de dodelijke slachtoffers. Daarom laten we dagdagelijks om 12 uur. Het zou volgens mij een mooi gebaar zijn naar de vele familieleden toe die geen waardig afscheid hebben kunnen nemen van hun geliefde. Uiteraard zou het voor mij zeer goed zijn moest dit niet alleen in Knokke-Heist gedaan worden”, besluit Ronny Engelrelst. Voorlopig kwam er nog geen reactie van de plaatselijke priesters of uit het bisdom.

2 REACTIES

  1. Dhr. Jan Bode voorzitter kerkfabriek St Niklaas Westkapelle heeft laten weten dat er vanaf nu elke dag om 12u. na het Angelus een klokkengeluid van 3 min. zal zijn ter ere van de corona slachtoffers en voor allen die het beste voor zichzelf geven tijdens deze moeilijke periode. Een zeer mooi gebaar waarvoor dank !

    • Beste Ronny, ik vind dit een idee waarmee ik me best kan aansluiten. Ik heb vernomen dat muzikanten uit Blankenberge elke avond om acht uur “te velde”, de “last post” of een ander lied spelen op hun koperen blaasinstrument, ook een prachtinitiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here