Home Zwinregio Landbouwers hebben handen te kort

Landbouwers hebben handen te kort

Heel wat landbouwers in de Zwinregio komen handen tekort op hun velden. Door de coronacrisis zijn er te weinig seizoensarbeiders. Daarom lanceert het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) een hulplijn. Zo kunnen landbouwers in contact komen met mensen die tijd en zin hebben om te helpen op de velden.

Heel wat mensen zijn door de coronacrisis tijdelijk werkloos. Zij zouden bijvoorbeeld kunnen bijverdienen met het plukken van fruit of het planten van gewassen. “Helpende handen zijn meer dan welkom”, zegt landbouwer Davy Vanneste. “We zijn volop prei aan het oogsten. Hier en daar leggen we ook al wat velden klaar om aardappelen, bloemkolen en spinazie te planten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here