Home Provincie Gouverneur Decaluwe: Het is genoeg met uitvluchten zoeken

Gouverneur Decaluwe: Het is genoeg met uitvluchten zoeken

De gouverneur lanceert een nieuwe oproep en vraagt opnieuw aan iedereen om zich aan de maatregelen te houden. “Het moet gedaan zijn met die onuitputtelijke creativiteit om de maatregelen te omzeilen.”

De gouverneur stelt vast dat heel wat politiediensten heel wat werk hebben om ervoor te zorgen dat de bevolking zich aan de coronamaatregelen houdt. En daar heeft hij het moeilijk mee. Algemeen worden de maatregelen goed opgevolgd, maar toch zien sommige mensen nog steeds de ernst van de situatie niet in. De politie stelde afgelopen weekend aan zee nog honderden pv’s op voor mensen die toch naar de kust trokken, en daar heeft de gouverneur geen begrip voor. De druk is al groot genoeg op de politiediensten, stelt hij.

“Mensen worden te laks. Als we Italiaanse of Spaanse toestanden willen vermijden, dan moeten we de richtlijnen nauwgezet blijven opvolgen. Doe dat uit respect voor alle hulpverleners. Wie nu beweert de maatregelen nog niet te kennen, moet echt wel onder een steen leven.”

De gouverneur benadrukt ook dat er meer boetes zullen worden uitgedeeld. “We gaan niet blijven waarschuwen. Met creatieve uitvluchten kom je niet meer weg. Mensen die de richtlijnen niet volgen, worden beboet.”

3 REACTIES

  1. Gisteren in sashul heist 5 twintigers samen zien rondhangen alsof er niets aan de hand is
    Ongelofelijk
    ZIJN JULLIE DAN ALLEMAAL ZO DOM ?

  2. Als sommige onwillige, hardleerse elementen hun vuige spelletjes willen blijven spelen als is COVID-19 maar een banale verkoudheid van niks moeten ze inderdaad zéér hard aangepakt worden. Ze houden alleen rekening met zichzelf en vergeten dat ze door hun “wandaden” mensen kunnen de dood injagen. Foei egoïsten!!!

    • Volledig akkoord. Van hetzelfde laken een broek voor egoïstische hamsteraars en individuen die onbeleefd en agressief gedrag vertonen in de winkels. Meteen 500 € boete is wel het minste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here