Home Knokke-Heist Het Zoute Ooievaarsnesten van het Zwin Natuur Park nu live te volgen via Kneistikrant

Ooievaarsnesten van het Zwin Natuur Park nu live te volgen via Kneistikrant

Twee nesten van ooievaars in het Zwin Natuur Park kunnen vanaf dinsdag 24 maart permanent gevolgd worden via livestreambeelden op de website en op YouTube. Ondanks de coronamaatregelen en het sluiten van het bezoekerscentrum kunnen liefhebbers op die manier blijven genieten van de ooievaars die volop bezig zijn aan de bouw van hun nesten en het leggen van de eerste eieren.

Continue livestream

Het Zwin Natuur Park is het eerste park in België dat continue livestreambeelden van de ooievaars uitzendt. De beelden zullen te zien zijn op de website en het YouTube-kanaal van het Zwin Natuur Park.
De camera staat op de ooievaarstoren en is gericht op de nesten voor deze toren. Twee ooievaarskoppels, de ouders van bezenderde ooievaars Emily, Reinout en Hadewijch, hebben daar hun nest.

Eerste eieren en geboorte
De eerste eieren zullen nu ongeveer gelegd en uitgebroed worden. De meeste legsels tellen 3-5 eieren. Binnen een ruime maand, rond eind april, worden de eerste ooievaarskuikens verwacht. Ook de geboorte zal live te zien zijn via de camerabeelden op www.kneistitv.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here