Home Sluis (NL) Burgemeester Vermue (Sluis): “Hulpverleners kunnen via Sint Anna ter Muiden naar AZ...

Burgemeester Vermue (Sluis): “Hulpverleners kunnen via Sint Anna ter Muiden naar AZ Zeno”

Als hulpverleners de grens met België over moeten, dan kan dat, zegt de Zeeuwse Veiligheidsregio. Bij grensbewoners in Sluis waren er vragen ontstaan nu er nog maar één grensovergang open is richting onze gemeente.

“Ook zijn Zeeuws-Vlamingen nog steeds welkom in AZ Zeno, zegt burgemeester Vermue van de gemeente Sluis vandaag bij Omroep Zeeland. Wel betekent het dat er soms moet worden omgereden via de enige open grensovergang bij Sint Anna ter Muiden. Maar daar laat men hulpverleners richting AZ Zeno zeker door”.

Veel grensovergangen van en naar Nederland zijn afgesloten met hekken en betonnen blokken. Bij de grensovergangen die open zijn, is politiecontrole ingesteld, omdat Nederlanders alleen welkom zijn wanneer ze werken in België of een geldige reden hebben voor bezoek. Maar dus ook om medische redenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here