Home Knokke-Heist Heel wat reacties op waardebon van €200 voor tweede verblijvers

Heel wat reacties op waardebon van €200 voor tweede verblijvers

In een poging van het gemeentebestuur om de tweede verblijvers te vriend te houden en de lokale middenstand een duwtje in de rug te geven. Komt er heel wat kritiek van de inwoners op de plannen van het gemeentebestuur om 4 miljoen uit te trekken door aan tweede verblijvers een waardebon van €200 te geven. Er waren honderden reacties. We laten er een paar aan het woord.

“Dit hou je niet voor mogelijk, zegt Rik Seys. Tweede verblijvers… met alle repect als je hier in Knokke-Heist een tweede verblijf kan kopen dan heb je die 200 euro niet nodig , moesten al die 2 de verblijvers hun check nu es doneren aan het ocmw die kan dit verdelen aan hulpbehoevenden zo blijft het ook gespendeerd voor de lokale economie.”

Volgens Filip Biestman is dit echt belachelijke beslissing. Hij vroeg zich op sociale media af of dit ook voor de tweede verblijvers telt die hier nu in onze gemeente zijn. “Het zit er hier vol van. Zonder uit mijn KOT te komen, zie ik zeker een appartement of vijf waar er licht brand en anders in deze periode nooit”.

“Dat ze dan eerst maar eens controle doen op die tweede verblijvers, reageerde Tania Bogaert op het artikel in onze krant. Ik ga elke dag aan Laguna Beach wandelen en niet enkel nu hoor. Er zit daar anders in deze tijd van het jaar geen kat en nu zijn veel appartementen bewoond!”

“Ik ga het niet meer lezen want in plaats van het coronavirus zou je een hartaanval krijgen, schrijft Erika Gouweloose. Als je wil spreken van de echte Knokkenaars uitlachen , wel dit is het”.

Meer reacties op de Facebookgroep Facebook Knokke-Heist of hier onder het artikel.

15 REACTIES

 1. Knettergek zijn die schepenen en hun leider L.L.. De vaste bewoners van Knokke-Heist laten ze in de kou staan.
  We kopen ook bij de lokale ondernemers en nu meer dan ooit. Wanneer zijn er verkiezingen?

 2. Overheidsgeld uitgeven moet toch een maatschappelijk of economisch nut hebben. Dit cadeautje van 200 € lijkt me geen van beide te hebben. Als het geld nog niet uitgegeven is–trek a.u.b dit besluit in.Totaal nutteloos. De tweede verblijvers gaan zonder dat geld ook wel “vriend van Knokke-Heist” blijven hoor :-). Ze gaan niet naar Blankenberge verhuizen.Komkom. Flatertje. Aan iedereeen: veel geduld–er komen betere tijden.

 3. Zijn ze in dat schepencollege daar nu allemaal niet meer normaal?
  200€ voor de tweedeverblijvers (waarvan bijna de helft hier nu aan de kust zit ) als compensatie dat ze niet naar hun tweedeverblijf kunnen ???? Idd ze zitten hier al……fraude…..zou moeten beboet worden, maar buiten de vakantieperiodes is de jacht open op de vaste inwoners, wij gaan dat wel terug betalen……En ja mr Lippens ook onder uw eigen inwoners zitten er heel veel mensen die het moeilijk hebben, geef die 200€ aan je eigen bevolking i.pl.v aan degene die het niet nodig hebben.

 4. Mr. Lippens,

  Schaam u !!!

  Die tweedeverblijvers hebben dat niet nodig. Die moeten zich niks ontzien als ze aan de zee zijn.😡 Denk eens aan al het verplegend personeel en bij uitbreiding alle mensen die nu aan het werk zijn in de kliniek van Knokke.
  Die mensen werken nu in zeer moeilijke stressvolle omstandigheden. Denk liever eens aan al die mensen om een mooie geste te doen en die 200€ aan hen te geven.
  Dat is nochtans geen moeilijke denkoefening !!

  Een fervente bezoeker van Knokke
  Verhoeven Cecile (2840 Reet)

 5. Ik denk niet dat het zo gedramatiseerd moet worden.
  Voor mensen die hier zelf in nood zijn kan dit waarschijnlijk wat moeilijk aankomen.
  We mogen ook niet alle 2de verblijvers over de zelfde kant scheren, het zijn niet allemaal miljonairs die hier van Knokke als fiscaal paradijs maken. Ik ken er hier in Heist heel wat die gewone werkmensen zijn zoals u en ik.
  Hoeveel zijn er die in Spanje eveneens een tweede verblijf hebben.
  Ik bekijk het zo, die €200 dat aan deze worden gegeven komt uitsluitend te goed voor onze eigen economie.
  Het vrijgemaakte budget blijft uiteindelijk bij ons. Iets dat de lokale handelaars hoognodig zullen hebben na de corona crisis.

  Ik ben zelf 66+% handicapt verklaart na een open hart operatie, dus zou ook kunnen verlangen dat wij ergens hiervoor gecompenseerd worden op één of andere manier.
  heb 40 jaar horeca achter de rug en ben de eerste die nu ook alles zou willen om onze lokale handelaars het beste toewensen na de crisis.
  Dus het bedrag dat Knokke Heist nu vrijmaakt zal op termijn goed besteed worden.

  En, al zijn er die zeker zullen denken dat ik naïef ben, wel ver van want Knokke Heist zal de gewone inwoner ook niet laten vallen. Uiteraard zullen we zelf de stappen moeten doen indien nodig.

  beste groeten.

 6. Pure geldverkwisting. Als ons gemeentebestuur denkt dat de 2de verblijvers om 200€ verlegen zitten dan kennen ze hun publiek niet.
  Er zijn locale mensen voor wie zo’n som echt het verschil kan maken, er bestaat ook zo iets als ocmw.
  Wereldvreemd gemeentebestuur?

 7. Het is inderdaad de tijd van gezelschapspelen :
  geen huis dan betaalt K-H niks.
  twee huizen dan betaalt K-H € 200,
  en op een hotel, wat betaalt K-H dan ???
  MONOPOLY Knokke-Heist in het echt !

 8. Tweede verblijvers zijn zeker geen sukkelaars op financieel gebied. Men zou deze 200 euro beter aan de kant leggen voor de vele zaken die na de coronacrisis hun deuren zullen mogen sluiten wegens faillissement. Zo zie je dat de “vreemde rijken” die hier alleen in het weekend of in de vakanties het mooie weer komen maken nog steeds op een troontje worden gezet terwijl anderen die het écht nodig hebben in de kou blijven staan. Tal van die tweede verblijvers zijn hier gedomicilieerd. Zou daar het schoentje wringen (stemmen voor de verkiezingen)?

 9. 200€ voor 2de verblijvers die niet naar onze badstad kunnen komen.
  Ook voor zij die hier reeds zijn en nog toekomen? Ja wel u leest het goed die hier ondanks de maatregelen nog altijd toekomen.
  Deze nacht verschoot ik mij een bult toen een buur 2de verblijver als een dief in de nacht aankwam.

 10. En wat met ons, inwoners, die onze vakantie in april of mei ook in rook zien opgaan. We houden ons aan de regels en blijven in ons kot. Zijn wij dan geen €200 euro waard voor de graaf en zijn accolieten?

 11. Het is inderdaad een schande dat het gemeentebestuur een geschenk van 200 euro geeft aan de tweedeverblijvers. Ik stel ook vast dat er veel tweedeverblijvers momenteel in KH aanwezig zijn.
  Ooit stelde ik de vraag aan mevrouw Coudyser van de NVA om een sociaal restaurant in KH te installeren in samenwerking met de VDAB. Ik wilde mij hiervoor engageren. In stootte op een koude afwijzing.
  Heeft men bij het gemeentebestuur als eens gedacht aan de mensen die het nu financieel moeilijk hebben en tot werkloosheid verplicht worden? Zij krijgen immers nu maar 70 % van hun loon. De regering roept op tot algemene solidariteit. Wat meer empathie zou het gemeentebestuur sieren.

 12. Dit is toch echt lachen met de lokale bevolking ! Schrijf die 4 miljoen bij op het budget van Schepen van der Hoofd zij kan dan voor de hulpbehoevenden van de gemeente een extra bepalen ! En geef aan de middenstand wat de middenstand toekomt ! De doelgroep die nu is uitgekozen die bepalen wel zelf wat zij met hun geld doen !

 13. Ik vind het schandalig dat men 200€ schenkt aan 2de verblijvers, zouden ze dat niet beter geven aan de mensen in nood die er toch zijn ( ondanks de rijkdom die Knokke – zoute uitstraalt) Maar daarmee toont het schepencollege nogmaals aan dat ze geen voeling heeft met de bevolking van Knokke-Heist, en dat burgemeester Lippens nog altijd de grote trom roert.

 14. net een wandeling gedaan door sashul, achter de vuurtoren van heist : een vijftal jongeren van pakweg 20 j troepen daar lachend samen, drinkend en rokend …
  ongelofelijk
  ZIJN JULLIE WERKELIJK ZO STOM ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here