Home Politie Grensblokkades ook voor fietsers

Grensblokkades ook voor fietsers

De grensblokkades aan de sluipwegen richting Nederland (Retranchementstraat, Nederenheerweg, Dikke Dijk, Zwindijk en op het grondgebied Damme Rode Ossenstraat en Damse Vaart Noord) zijn ook bedoeld voor het fietsverkeer. De lokale politie stelt vast dat bepaalde wielertoeristen nog altijd de regels aan hun laars lappen en bijvoorbeeld individueel tot in Sluis rijden, waar ze dan afspreken om in groep door Nederland te rijden. Zowel in België als Nederland geldt een samenscholingsverbod en mag je niet in groep fietsen. Ook voor fietsers geldt dus de regel dat grensverkeer alleen wordt toegelaten voor niet-essentiële verplaatsingen. De enige manier om met fiets of wagen met een geldige reden naar Nederland te rijden is via de controlepost langs de Sluisstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here