zaterdag, december 2, 2023
HomeKnokke-HeistAZ Zeno's Medisch Directeur Verheldert Geheimen van Egypte in Benefietlezing

AZ Zeno’s Medisch Directeur Verheldert Geheimen van Egypte in Benefietlezing

Op dinsdag vijf december tweeduizend drieëntwintig verwelkomt Cultuurcentrum Scharpoord een unieke benefietlezing door Dr. Emanuel Van Hoecke, medisch directeur van AZ Zeno en gepassioneerd egyptoloog. De lezing, getiteld “Mysteries van de Nijlvallei: Een Kijkje in het Oude Egypte,” belooft een avond van ontdekking en inzicht te zijn, met de volledige opbrengst ten goede aan kankerpatiënten.

De avond zal een boeiende reis zijn door de tijd, waarbij Dr. Van Hoecke de bezoekers meeneemt op een expeditie langs de majestueuze pyramides van Gizeh, Cheops, Chefren en Mykerinos. Door zijn expertise in zowel de medische wetenschap als de geschiedenis van Egypte, combineert hij archeologische vondsten met geologische en klimatologische data om licht te werpen op enkele van de langst bestaande mysteries van de Egyptische beschaving.

De interesse in de Egyptische Nijlvallei is aanzienlijk onder cultuurliefhebbers en geschiedenisenthousiasten, wat deze lezing niet alleen een educatieve, maar ook een sociaal verrijkende ervaring maakt. Tickets voor de lezing zijn verkrijgbaar voor vijftien euro en bieden de gelegenheid om bij te dragen aan WINGS III, een jaarlijks evenement dat steun biedt aan organisaties zoals Warm Nest en Pluszorg. Deze organisaties zijn toegewijd aan het bieden van aanvullende activiteiten en therapieën om de levenskwaliteit van patiënten met kanker te verhogen.

De combinatie van diepgaande kennis en het nobele doel maakt deze lezing een must-bezoek evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de verstrengeling van geschiedenis, wetenschap en filantropie. Terwijl we genieten van de verhalen en de kennis die Dr. Van Hoecke met ons deelt, kunnen we ook een bijdrage leveren aan een cause die levens positief beïnvloedt.

Afsluitend is de lezing van Dr. Van Hoecke een uitstekende gelegenheid om meer te leren over het verleden terwijl we helpen de toekomst van velen te verlichten. Het belooft een avond te worden die zowel de geest als het hart verrijkt, in lijn met de warmte van de komende feestdagen. Zorg dat je erbij bent en draag bij aan een wereld met meer kennis en hoop.