vrijdag, december 1, 2023
HomeUncategorizedHet Weer in de Zwinregio

Het Weer in de Zwinregio

Deze voormiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien. Later op de dag kan de passage van het occlusiefront aanhoudende buiige neerslag met zich meebrengen maar voorlopig lijkt de meeste neerslag ten zuiden van onze kust te blijven. ’s Avonds wordt het op de meeste plaatsen droger met opklaringen. In het uiterste oosten is er dan nog kans op buien. Matig zicht in de buien. Maxima rond 10 °C. Vrij krachtige wind (5) uit W, ruimend naar NW en toenemend tot krachtig (6).

Morgen is het zonnig met enkele wolkenvelden. Goed zicht. Maxima rond 10 °C. Vrij krachtige wind (5) uit WNW, afnemend tot matig (4).

Zondagochtend zijn er nog opklaringen maar al snel neemt de bewolking toe en naar de avond toe stijgt de kans op neerslag. ’s Ochtends matig zicht boven land, later goed zicht. Opnieuw matig zicht in de neerslag. Maxima rond 9 °C. Matige wind (3-4) uit ZZO, ruimend naar ZZW en tijdelijk afnemend tot matig (3).

Maandag is het betrokken met regen en buien. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 14 °C. Vrij krachtige tot krachtige wind (5-6) uit ZW, ruimend naar WZW en tijdelijk toenemend tot hard (7).

Dinsdag is het grotendeels droog met tijdelijk meer opklaringen. Goed zicht. Maxima rond 13 °C. Krachtige wind (6) uit WZW, afnemend tot vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van woensdag 15/11/23 tot zondag 19/11/23

Een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje lijkt de actiefste storingen op afstand te houden en via een westelijke tot noordwestelijke stroming maritieme lucht aan te voeren. In dit scenario blijft de neerslaghoeveelheid beperkt en schommelen de maxima rond 10 °C.