vrijdag, december 1, 2023
HomeHaven / ZeebruggeOnze Stefaan Lannoo Geëerd als Diamanten Ridder door TVM Belgium voor 20...

Onze Stefaan Lannoo Geëerd als Diamanten Ridder door TVM Belgium voor 20 Jaar Schadevrij Rijden

Stefaan Lannoo, een ervaren vrachtwagenchauffeur en eigenaar van het transportbedrijf Turbotrans, wordt erkend voor zijn buitengewoon record van 20 jaar ongevalvrij rijden. Zijn prestatie, gevierd door TVM Belgium, benadrukt de discipline en toewijding die nodig zijn om een veilige rijrecord te handhaven in een uitdagende industrie.

Met 30 jaar ervaring op de weg en een familiegeschiedenis diep geworteld in het vrachtwagenchauffeur zijn, belichaamt Lannoo de passie en toewijding die vereist zijn voor het vak. Hij kiest bewust voor routes dicht bij huis en rijdt jaarlijks 110.000 kilometer om voornamelijk oud karton en papier naar de Haven van Zeebrugge te vervoeren. Zijn toewijding aan zijn bedrijf en veiligheid op de weg heeft hem de titel van “Diamanten Ridder” in de campagne ‘Ridders van de Weg’ opgeleverd.

TVM Belgium’s algemeen directeur, Frank Van Nueten, benadrukt de significantie van Lannoo’s prestatie tegenover de statistieken, waaruit blijkt dat slechts een kleine fractie van vrachtwagenchauffeurs dergelijke mijlpalen bereikt. In 2023 viert TVM Belgium een recordaantal van 482 Ridders van de Weg, waaronder twee met de zeldzame Diamanten status. Dit programma ondersteunt niet alleen schadevrije rijrecords, maar bevordert ook algemene verkeersveiligheid.

Lannoo zelf gebruikt zijn platform om een beroep te doen op de overheid voor betere ondersteuning en faciliteiten voor vrachtwagenchauffeurs. Hij pleit voor essentiële voorzieningen zoals schone toiletten, douches, en veilige slaapplaatsen om het welzijn van de chauffeurs tijdens hun diensten te garanderen.

Dit jaar’s erkenningen door TVM Belgium onderstrepen de cruciale rol die vrachtwagenchauffeurs spelen in de logistieke keten en bieden een moment om de vaak onzichtbare inspanningen achter de schermen te vieren.