vrijdag, december 1, 2023
HomeKnokke-HeistScholengroep !mpact bundelt krachten voor De Warmste Week

Scholengroep !mpact bundelt krachten voor De Warmste Week

De jaarlijkse Warmste Week, een hartverwarmende benefietactie die dit jaar plaatsvindt van 18 tot 24 december in Brugge, heeft als thema ‘kinderen en jongeren zorgeloos laten opgroeien’. Scholengroep !mpact, met locaties in en rondom Brugge, maakt zich sterk om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan dit evenement.

Algemene Directeur Pieter De Winne van !mpact is trots op de deelname van de scholengroep: “Met een diversiteit aan originele fondsenwervende acties en een geplande optocht op 19 december, streven we ernaar om een substantiële warmste cheque te overhandigen aan ’t Zand, het bewijs van onze inzet en onze gemeenschappelijke visie.”

De Warmste Week is een initiatief dat de solidariteit in Vlaanderen vergroot en belangrijke thema’s onder de aandacht brengt. Scholengroep !mpact nam het initiatief om hun krachten te bundelen zodra het thema en de locatie van de Warmste Week bekend waren gemaakt. De scholengroep is enthousiast begonnen met het coördineren en sensibiliseren van hun interne project, geleid door een gepassioneerd team van !mpacters die deelnemen aan het Talentenwerf opleidingstraject.

Talentenwerf, een innovatief tweejarig programma, moedigt medewerkers aan om hun professionele vaardigheden te versterken en biedt hen de kans om bij te dragen aan maatschappelijk relevante projecten zoals De Warmste Week. De deelnemers leren van inspirerende instructeurs en krijgen praktische opdrachten die overeenstemmen met de waarden van zowel GO! als !mpact.

De acties variëren van de verkoop van ‘preloved’ kleding tot creatieve carwashes en zelfgemaakte producten. Elke school heeft een unieke invulling gegeven aan hun betrokkenheid bij de Warmste Week:

  • Campus MAKZ Knokke-Heist organiseert een ‘Warmste Woensdag’ met diverse activiteiten op 15 november.
  • Het Atheneum en de Middenschool in Brugge zetten in op een verscheidenheid aan acties, waaronder een carwash en een spaghettiavond.
  • Internaat De Zwaan speelt in op de creatieve slogan ‘order your spaghetti before you regretti’ om spaghettisaus te verkopen.

Elke school heeft vanuit de Talentenwerf een basispakket ontvangen om hen te helpen met de voorbereidingen en promotie van hun acties. “We hopen alle cheques samen te voegen tot één indrukwekkend bedrag dat we met trots zullen presenteren tijdens de optocht op 19 december,” zegt Adriaan Lampens, een enthousiaste deelnemer van Talentenwerf.

Met deze veelbelovende vooruitzichten maakt Brugge zich op om gaststad te zijn van een evenement dat niet alleen warmte uitstraalt, maar ook het belang van onderwijs en gemeenschapszin benadrukt. Het engagement van de !mpactscholen toont aan hoe onderwijsinstellingen een vitale rol kunnen spelen in het stimuleren van solidariteit en maatschappelijke betrokkenheid.