vrijdag, december 1, 2023
HomeDammeGrootschalige Werkzaamheden in Hoekestraat Oostkerke Starten op 20 November 2023

Grootschalige Werkzaamheden in Hoekestraat Oostkerke Starten op 20 November 2023

De gemeente Oostkerke heeft aangekondigd dat op 20 november 2023 ingrijpende wegwerkzaamheden in de Hoekestraat zullen beginnen. De werkzaamheden, die tussen de Sint-Guthagostraat en huisnummer 17 plaatsvinden, omvatten de aanleg van een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel en de vernieuwing van het asfalt.

Fase 1: Archeologisch Onderzoek De eerste fase van het project start op 20 november met een archeologisch onderzoek. Dit onderzoek loopt tot de kerstvakantie, waarbij opgravingen beginnen bij de hoek van de Sint-Guthagostraat en geleidelijk richting huisnummer 17 worden uitgevoerd. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt, waardoor de werfzone tijdelijk toegankelijk is voor verkeer.

Fase 2: Riolerings- en Asfaltwerkzaamheden Na afronding van het archeologisch onderzoek start fase 2, waarbij de rioleringswerken en de aanleg van een nieuw asfaltwegdek centraal staan. De start is gepland voor de tweede week van januari 2024. Gedurende deze fase is de Hoekestraat tussen de Sint-Guthagostraat en huisnummer 17 volledig afgesloten voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt, worden deze werkzaamheden eind maart 2024 afgerond.

Verkeersomleiding en Bereikbaarheid Tijdens de werkzaamheden wordt het lokale verkeer omgeleid. Het centrum van Oostkerke blijft toegankelijk via alternatieve routes, waaronder de Monnikeredestraat en de Eienbroekstraat. Bewoners en bezoekers worden aangeraden deze omleidingsroutes te volgen en rekening te houden met mogelijke vertragingen.

Deze ingrijpende werkzaamheden zijn cruciaal voor het verbeteren van de infrastructuur en de leefbaarheid in Oostkerke. De gemeente vraagt om begrip voor eventuele overlast en belooft de voortgang van het project nauwgezet te volgen en te communiceren.