vrijdag, december 1, 2023
HomeHaven / ZeebruggeWijzigingen in Verkeerssituatie bij Emmanuel Decloedtweg door Aanleg Vrachtwagenparking in Zeebrugge

Wijzigingen in Verkeerssituatie bij Emmanuel Decloedtweg door Aanleg Vrachtwagenparking in Zeebrugge

De aanleg van een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11 snelweg in het havengebied van Zeebrugge zorgt voor aanzienlijke aanpassingen in de verkeerssituatie. De Emmanuel Decloedtweg, een belangrijke verbindingsweg in de regio, ondervindt hierdoor verkeersbeperkingen tot eind november 2023.

Tot en met 24 november is er op de Emmanuel Decloedtweg enkel éénrichtingsverkeer mogelijk, en wel in de richting van Heist. Dit betekent dat verkeer vanaf de Heistlaan N300 naar de Alfred Ronsestraat N350 momenteel niet mogelijk is via de gebruikelijke route. Automobilisten worden geadviseerd om alternatieve routes te nemen, zoals via de Kustlaan – Isabellalaan – Alfred Ronsestraat of via de N376 – A11.

Van 27 november tot 1 december 2023 is de weg echter volledig afgesloten voor alle verkeer. Gedurende deze periode wordt het verkeer omgeleid via dezelfde routes als tijdens de éénrichtingsverkeerfase. Deze tijdelijke maatregelen zijn noodzakelijk voor de veilige en efficiënte uitvoering van de werkzaamheden.

De nieuwe vrachtwagenparking is een belangrijke ontwikkeling voor het havengebied, aangezien het de verkeersdruk en parkeerproblemen voor vrachtwagens in de regio moet verlichten. De overheid en betrokken instanties benadrukken het belang van de werkzaamheden voor de economische groei en de verbetering van de verkeersinfrastructuur in Zeebrugge.

Verkeersdeelnemers worden geadviseerd om de lokale verkeersinformatie nauwlettend te volgen en extra reistijd in te calculeren gedurende de periode van de werkzaamheden.