vrijdag, december 8, 2023
HomeCultuurChristophe Vekeman: Literaire Rodeo in Knokke-Heist

Christophe Vekeman: Literaire Rodeo in Knokke-Heist

Op zondag 3 december 2023, om 16:00 uur, vindt in Scharpoord, Knokke-Heist, een bijzondere literaire bijeenkomst plaats. Christophe Vekeman, bekend als de ‘literaire cowboy’ van de Lage Landen, neemt plaats in de praatstoel tegenover interviewer Jooris Van Hulle. Deze bijeenkomst belooft een unieke kijk te bieden op het werk en de gedachten van een van de meest kleurrijke figuren in de Nederlandstalige literatuur.

Vekeman, auteur van 17 boeken waaronder de bekroonde romans ‘Hotel Rozenstok’ en ‘Cruise’, staat bekend om zijn unieke stijl en perspectief. Naast zijn romans heeft hij ook de musical ‘Carwash’ geschreven en een biografie over countryzanger Johnny Paycheck. Zijn werk weerspiegelt een diepe passie voor literatuur en muziek, een combinatie die zelden zo harmonieus samengaat.

Bekend van zijn wekelijkse bijdragen aan het Klara-programma ‘Pompidou’ en zijn columns in ‘De Standaard Weekblad’, heeft Vekeman een trouwe schare fans opgebouwd. Zijn vermogen om diepgaande literaire inzichten te combineren met een toegankelijke stijl maakt hem een geliefde figuur onder literatuurliefhebbers.

Tijdens het evenement in Knokke-Heist zal Vekeman uit eigen werk voorlezen en in gesprek gaan over zijn carrière, inspiratiebronnen en de literaire wereld. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en deel te nemen aan een dialoog die zowel verhelderend als inspirerend belooft te zijn.

Het evenement is toegankelijk voor iedereen met een interesse in literatuur en het creatieve proces. Met een toegangsprijs van slechts €3,50 is dit een unieke kans om een van de meest intrigerende auteurs van de Nederlandse literatuur van dichtbij mee te maken.

Deze bijeenkomst met Christophe Vekeman in Knokke-Heist is een niet te missen kans voor literatuurliefhebbers. Het biedt een unieke gelegenheid om te leren van een meester in het vak en om deel te nemen aan een boeiend gesprek over literatuur, leven en de kunst van het schrijven.