vrijdag, december 8, 2023
HomeSluisGemeente Sluis Geeft Startschot voor 'Orange the World': Een Standpunt tegen Geweld

Gemeente Sluis Geeft Startschot voor ‘Orange the World’: Een Standpunt tegen Geweld

In het schilderachtige Oostburg, een plaats waar gemeenschapszin en zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan, vindt een belangrijk evenement plaats dat nationale aandacht verdient. Op 24 november, een dag voor de start van de internationale ‘Orange the World’-campagne van de Verenigde Naties, zal burgemeester Marga Vermue een krachtig signaal afgeven tegen geweld tegen vrouwen.


Om 09.00 uur in de ochtend zal burgemeester Vermue de ‘Orange The World Vlag’ hijsen bij het gemeentehuis in Oostburg. Dit moment markeert niet alleen de lokale steun voor een wereldwijde beweging, maar benadrukt ook de noodzaak van actieve betrokkenheid bij dit cruciale onderwerp.

Bij deze ceremonie zijn leden van de Zeeuws-Vlaamse vrouwenserviceclubs prominent aanwezig, samen met andere belangstellenden die hun stem willen laten horen. Het evenement biedt een platform voor bewustwording en discussie over de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Na het hijsen van de vlag wordt iedereen uitgenodigd voor een informele bijeenkomst met koffie en thee. Dit is een uitgelezen kans voor de gemeenschap om samen te komen, ervaringen uit te wisselen en ideeën te vormen over hoe men actief kan bijdragen aan het bestrijden van dit wereldwijde probleem.

De campagne ‘Orange the World’, die loopt van 25 november tot 10 december, is een jaarlijks terugkerend initiatief van de VN. Door middel van de oranje kleur, die wereldwijd wordt erkend als de kleur van hoop en een toekomst zonder geweld tegen vrouwen, wil men bewustzijn en actie stimuleren.


De vlagceremonie in Oostburg is meer dan een symbolische actie; het is een oproep tot verandering en eenheid. Het is een herinnering dat elke stap, hoe klein ook, bijdraagt aan een veiligere en rechtvaardigere wereld voor vrouwen. Laat deze gebeurtenis een inspiratie zijn voor anderen om zich bij deze belangrijke beweging aan te sluiten.