vrijdag, december 1, 2023
HomeKnokke-HeistParkeren in Knokke-Heist: Een Strijd om Ruimte

Parkeren in Knokke-Heist: Een Strijd om Ruimte

De charmante straten van Knokke-Heist, gewoonlijk een toevluchtsoord voor zowel bewoners als bezoekers, worden nu overspoeld door een onverwachte uitdaging: de toenemende inname van parkeerplaatsen door bestel- en vrachtwagens van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s).

De recente escalatie van dit probleem kwam dinsdagochtend aan het licht, toen meer dan 20 straten, waaronder de omgeving van de Lippenslaan, ontoegankelijk bleken door willekeurig geplaatste verbodsborden, sommige zelfs voor een periode van meer dan een week. Bewoners van zowel Knokke als Heist uiten hun frustratie over de schijnbare wetteloosheid en het gebrek aan adequate signalisatie.

Dit incident benadrukt de noodzaak van strengere regelgeving en handhaving. Volgens de huidige gemeentelijke richtlijnen moet een inname van de openbare ruimte voor minder dan 7 dagen minimaal 5 werkdagen van tevoren worden aangevraagd, terwijl een langere periode een aanvraagtermijn van 15 werkdagen vereist. Bovendien moeten alle benodigde verkeersborden door de aanvrager zelf worden geplaatst, waarbij de politie alleen assisteert bij langdurige innames.

“De gemeente moet reageren op deze groeiende zorg en meer controles en handhaving door stadswachten en politie in te voeren”, klinkt het bij lezers die ons informeerden. Dit initiatief wordt ondersteund door de lokale handelaars, die hoopt op een snelle verbetering van de situatie en mensen weer de kans krijgen om te winkelen.

Terwijl Knokke-Heist zich inzet voor het behoud van zijn gastvrije en geordende karakter, is de roep om actie tegen de ongecontroleerde inname van parkeerruimte luider dan ooit. Met de belofte van verhoogde handhaving en bewustwording hoopt de gemeenschap op een spoedige oplossing voor dit groeiende probleem.