HomePolitiezone Damme/Knokke-Heist234 bestuurders te snel tijdens verkeersacties

234 bestuurders te snel tijdens verkeersacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week de snelheid van 1.556 wagens tijdens verschillende verkeersacties. In totaal reden 234 bestuurders te snel. Twee hardrijders haalden een snelheid van 127 en 142 kilometer per uur op een locatie waar slechts 70 is toegelaten. Het politieteam trok hun rijbewijs meteen in. Beide bestuurders moeten zich voor hun roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter.

De politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

Het politieteam zette ook 36 bestuurders aan de kant. Hiervan reden twee automobilisten onder invloed van verdovende middelen. De politie trok hun rijbewijs in. Twee buitenlandse hardrijders betaalden meteen hun snelheidsboete. Een andere bestuurder liep tegen de lamp omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg. Alle automobilisten legden een negatieve ademtest af. Aan de acties namen ook de douane en het technisch steunteam (TST) van de federale politie deel. Het TST trof met hun drugsdetectietoestel in twaalf wagens verdovende middelen aan.


De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

1 REACTIE

  1. Dat er op 1556 voertuigen maar 2 beboet werden omdat ze onder invloed reden is niet normaal . Misschien wel het gevolg dat de cafes door Corona gesloten zijn . Maar veel erger is dat in 12 wagens verdovende middelen gevonden werden . Tijd dat de politie een TST toestel aanschaft want het aantal drugsverslaafden stijgt in onze gemeente onrustwekkend . Het is toch niet zo moeilijk om de toegangswegen vanuit Nederland te controleren . Ingewijden weten dat er dagelijks drugs verhandeld worden aan de grens . Hoeveel drugsverslaafden moeten er nog eerst sterven eer er ingegrepen wordt ?

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers