HomeKnokke-Heist24 extra camera's, quads en bodycams voor onze Lokale Politie

24 extra camera’s, quads en bodycams voor onze Lokale Politie

De burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) wil de ouders die hun minderjarige kinderen alleen op appartementen in onze gemeente achterlieten, laten vervolgen voor kinderverwaarlozing en imagoschade. Hij overlegt met het parket welke straf de ouders kunnen krijgen. 

“Ik ga kijken of ik hun ouders niet kan aanklagen voor het organiseren van een feestje. Als dit in de toekomst nog gebeurt, zal ik ook kijken om een klacht in te dienen voor imagoschade en kinderverwaarlozing.”

Het is een steeds terugkerend probleem in onze gemeente tijdens de paas- en zomervakantie. Maar in coronatijden is het nog erger, zei ook schepen voor Toerisme, Anthony Wittesaele. “We zien meer en meer dat de ouders hun kinderen gewoon droppen in hun appartementen en ze zien agenten als een soort “babysitdienst”. Onze politieagenten zitten al op hun tandvlees, ze hebben andere dingen te doen. Ik zou de jongeren niet “nouveaux riches” noemen, maar verwende kinderen die eigenlijk door hun ouders in de steek gelaten worden.”

Tegen deze zomer zullen er 12 extra politieagenten bijkomen om de orde te handhaven. Op de eerst volgend Politieraad staan inderdaad al heel wat vacatures.

De agenten zullen bodycams dragen. Dat zijn kleine camera’s die op de borst worden gedragen om daders te identificeren. De agenten krijgen ook quads en er zullen 24 bewakingscamera’s bijkomen.

3 REACTIES

  1. Ik kan onze burgemeester en schepen niet meer dan groot gelijk geven. Ze laten hun verwende nesten liever elders kabaal maken dan dicht bij hun eigen deur want daar zijn ze hoogstwaarschijnlijk gekend als kinderen van “notabele burgers” terwijl het juist het tegengestelde is. Onze agenten kunnen niet goed genoeg uitgerust zijn om dat “uitvaagsel” het hoofd te bieden want als je elk weekend naar je werk moet met de vraag of je niet op de “spoed” zult terechtkomen is het ook geen leven als politieman/vrouw. Het geeft ook een slecht imago aan onze “riante” gemeente.

  2. Dat is een goed idee; bodycams voor de politie, hopelijk worden ze door de jonge relschoppers niet kapotgeslagen…..En er kunnen niet genoeg camera’s hangen, sommige mensen vinden dit schending van “privacy”, maar dan heb je volgens mij iets te verbergen…En 12 extra politieagenten tegen de zomer, fantastisch, alleen jammer dat dit nodig is, eigenlijk alleen maar voor de amokmakers, want dit kost de gemeenschap toch een flinke duit…En hopelijk kan onze nieuwe burgemeester het waar maken in het vervolg de ouders te kunnen aansprakelijk stellen, dat lijkt mij geen gemakkelijke opdracht!! Wij zijn al lang vaste inwoners van Knokke en zitten sinds een jaar verveeld met een appartement dat nu onder ons wordt verhuurd, als vakantieappartement, dat gehuurd wordt door een oudere persoon die daarna verdwijnt en 4 a 6 jongeren achterlaten, Nederlanders en/of Walen met de nodige gevolgen vandien…overlast, vuile gang en lift, zodanig dat wij en onze buren (ook vaste bewoners) hier niet graag meer wonen……..Arm Knokke……

    • Marie-Claire, heel juist er kunnen geen camera’s genoeg hangen. Als je recht in je schoenen staat geen probleem natuurlijk.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers