23.7 C
Knokke-Heist

28-jarige man verdacht van poging tot doodslag

Een 28-jarige man uit Marche-en-Famenne staat terecht voor poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin. Volgens de aanklacht probeerde Guillaume H. het slachtoffer tijdens een driedaagse uitstap in Knokke te wurgen. De beklaagde ontkent echter dat hij haar dood wilde.

De relatie tussen Guillaume H. en zijn vriendin was vanaf het begin gekenmerkt door agressie, vooral wanneer hij gedronken had. Na een zoveelste ruzie besloten ze een nacht te overnachten in een tipi in Knokke-Heist om het goed te maken, maar al snel pleegde H. vluchtmisdrijf nadat hij onder invloed van alcohol enkele wagens geramd had. De volgende dag kwam het opnieuw tot een hevige ruzie in de tipi, waarbij getuigen horen hoe de vrouw klappen kreeg en de politie werd verwittigd.

De beklaagde beweerde dat hij zijn vriendin enkel wilde kalmeren en zijn advocaat vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. De rechter zal op 16 februari een vonnis vellen.

In dit geval is het belangrijk om te benadrukken dat huiselijk geweld nooit geaccepteerd kan worden en dat slachtoffers altijd de steun en hulp krijgen die ze verdienen.

#huiselijkgeweld #doodslag #justitie

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen