Home Knokke-Heist 3 op de 10 Knokke-Heistenaars wil zich niet laten vaccineren tegen corona

3 op de 10 Knokke-Heistenaars wil zich niet laten vaccineren tegen corona

Een vaccinatie tegen het coronavirus zal in ons land vrijwillig zijn. Vaccins zijn een zeer veilige en efficiënte manier om infectieziektes te bestrijden, maar geen wondermiddelen. Geen enkel vaccin is 100 procent effectief en ook de nieuwe coronavaccins zullen dat niet zijn. Pfizer zelf spreekt over zo’n 95%. Wat volgens experts een mooie score is. Facebook Knokke-Heist deed de afgelopen 24 uur een peiling met de vraag hoeveel mensen zich vrijwillig zouden laten vaccineren. Uit de resultaten blijkt dat 7 op de 10 mensen in Knokke-Heist een vaccinprik willen in hun strijd tegen Covid 19. 3 op de 10 dus niet. Dit is iets meer dan in Amerika. 4 op de 10 Amerikanen is echter niet van plan zich te laten vaccineren, ook al is het GRATIS. Bleek uit een peiling van CNN.

Iemand die gevaccineerd is tegen corona, kan dus nog steeds besmet geraken. Op basis van wat we echter weten van vaccins tegen andere infectieziekten, denken experts dat een vaccin zelfs in dat geval kan helpen om niet ernstig ziek te worden.  

En uiteraard kan iemand die na een vaccinatie toch besmet is geraakt, het virus doorgeven aan anderen, wat vooral kan gebeuren als hij slechts milde of geen symptomen heeft en dus niet weet dat hij besmet is. 

Er zijn ook enkele gevallen bekend van mensen die na een besmetting met het coronavirus opnieuw besmet zijn geraakt, en het Amerikaanse CDC, (Centers for Disease Control and Prevention) denkt dan ook dat het zinvol is om ook mensen die al COVID-19 gehad hebben te vaccineren. 

Er is nog niet veel geweten over de zogenoemde natuurlijke immuniteit bij COVID-19 – de immuniteit na een infectie -, zegt het CDC, en het is niet duidelijk hoelang iemand beschermd is na een infectie. Uit de eerste studies blijkt dat dat niet erg lang is, maar er is meer onderzoek nodig. 

Of mensen die al besmet zijn geweest in ons land als laatsten aan de beurt zullen komen voor een vaccinatie, is voorlopig niet te zeggen. De regering is voorlopig bezig met wie er als eersten in aanmerking komen en dus moet er nog heel wat uitgeklaard worden voor we toekomen aan de laatsten in de rij. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers