4.8 C
Knokke-Heist

34 woningen kunnen terug verwarmen op gas

Op de infovergadering van maandag 28 november 2022 gaven het gemeentebestuur, AGSO, aannemer Artes en nutsmaatschappij Fluvius in Ravelingen de laatste update over de stand van zaken rond het Maes en Boereboomplein. Daar zaten sinds eind oktober 2022 een 50-tal bewoners zonder gas omdat de toevoer afgesloten werd door zettingen in enkele straten die te wijten zijn aan de werken voor het HOOST-project.

Op 30 november 2022 waren nog 39 woningen niet aangesloten op de gastoevoer. Ondertussen heeft Fluvius de meeste van die panden opnieuw kunnen aansluiten op het gasnet. Waar dit nog niet geval was, werd verder gezocht naar oplossingen voor verwarming en het bereiden van warme maaltijden. Vijf gezinnen kregen tijdelijk een stroomgenerator, sommige woningen konden aansluiten op de kabel van de buren en enkele gezinnen kregen extra elektrische vuurtjes. Maandag 12 december werden nog eens 2 wooneenheden herkeurd en opengesteld waardoor in totaal al 34 woningen terug kunnen verwarmen op gas. In de overige appartementsgebouwen zijn de laatste aanpassingen volop bezig om in de komende week (of weken) een herkeuring te bekomen.

Op maandag 19 december 2022 om 19 uur organiseert het gemeentebestuur opnieuw een infovergadering waarbij experten de stand van zaken meedelen en de getroffen omwonenden vragen kunnen stellen en problemen kunnen aankaarten.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen